Lednice v pozoru
Přijdete domů z nákupu, jídlo bezhlavě uložíte do lednice, kam se zrovna vejde a hotovo? Pak možná patříte mezi ty, kteří ho za pár dnů polovinu vyhodí. Poradíme vám, jak lednici správně uspořádat. Nejen že budete mít větší přehled, ale díky správnému uskladnění vám některé potraviny i déle vydrží.
Jedna lednice, více teplot
Co kam v lednici patří
Co do lednice nepatří
Lednice není vhodná pro všechny potraviny, některým totiž zbytečně ubírá na chuti nebo prospěšných látkách. Do lednice neumisťujte:
Banány – v lednici rychleji zčernají a přijdou o svou sladkou chuť. Rajčata – přicházejí o chuť a jsou moučnější. Meloun – chlad ho připravuje o prospěšné antioxidanty. Brambory – chlad rozkládá škrob a brambory pak mají nepříjemně sladkou chuť. Cibule a česnek – kvůli vlhkosti rychleji měknou a hnijí. Med – v chladu rychleji tuhne a cukernatí. Oleje – v chladu zbytečně tuhnou a kalí se.