Jahodový džem


Příprava
10 min
Hotovo za
300 min
Obtížnost

Kategorie
  • Džemy a marmelády
  • Pomazánky

Ingredience

Počet porcí
 
.

g
jahod, očištěných a nakrájených
200 g
krystalového cukru
1
lžíce citronové šťávy

Příprava

1

Promíchejte v hrnci jahody s cukrem a nechte 4–5 hodin odstát, občas promíchejte. Po 5 hodinách by měl být cukr úplně rozpuštěný a ovoce měkké.

.

2
Přesuňte hrnec na plotýnku a přiveďte směs k mírnému varu. Po 5 minutách přidejte citronovou šťávu a ještě 10–15 minut vařte. Větší kousky můžete rozmačkat šťou­chadlem na brambory.
3

Džem naplňte do sterilizovaných sklenic,
uzavřete je, otočte dnem vzhůru
a nechte 5 minut stát