Linecké slepované bílou čokoládou


Příprava
25 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Vánoční recepty
  • Cukroví

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na tšsto
280 g
hladké mouky
4 g
kypřicího prášku do pečiva
90 g
moučkového cukru + na doslazení náplně
140 g
másla
1
sáček vanilkového cukru
2
žloutky

Na náplň
100 g
bílé čokolády, rozpuštěné
200 g
mascarpone

Příprava

1
Promíchejte v misce mouku, prášek do pečiva a moučkový cukr, přidejte máslo a vanilkový cukr a začněte míchat. Jakmile budete mít směs připomínající písek, přidejte žloutky a směs zpracujte do křehkého těsta. Zabalte těsto do fólie a nechte ho asi hodinu v lednici odpočinout.
2
Pak ho vyválejte do velké placky silné asi ½ centimetru. Z placky vykrajujte oblíbené tvary, jako jsou srdíčka, hvězdičky apod. Do poloviny vykrojených tvarů ještě vykrojte výřez.
3
 Tvary pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
4
Zatím si připravte náplň. Rozpuštěnou čokoládu smíchejte s mascarpone, můžete přisladit moučkovým cukrem, pokud chcete.
5
Linecké slepujte, až úplně vychladne.