Mramorové pusinky


Příprava
30 min
Hotovo za
50 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Vánoční recepty
  • Cukroví

Ingredience

Počet porcí
 
.

3
bílky
špetka soli
3/4 hrnku krupicového cukr
2
lžíce moučkového cukru
1
sáček vanilkového cukru
0.5
lžičky jablečného octa
100 g
čokolády, rozpuštěné a vychladlé na pokojovou teplotu

Příprava

1
Předehřejte troubu na 130 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2
Bílky nalijte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte je do polotuha. Za stálého šlehání přidejte všechny cukry a ocet. Zvyšte otáčky a šlehejte, až bude sníh lesklý a cukr rozpuštěný.
3
Polovinu čokolády nastříkejte na sníh, ale nevmíchávejte ji. Lžící odebírejte sníh a dávejte malé pusinky na plech. Až zpracujete polovinu sněhu, postříkejte sníh zbývající čokoládou a vytvořte další pusinky.
4
Pečte 40–50 minut, až je budete moct snadno odlepit od pečicího papíru.
5
Nechte je vychladnout na mřížce.