Jáhlová kaše s pečenými jablky


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Snídaně
  • Sladké

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
jablka, zbavená jádřince a nakrájená
4
lžíce javorového sirupu
špetka skořice
250 g
jáhel
30 g
másla
450 ml
mléka
250 ml
vody
špetka soli
nasekané ořechy na ozdobu

Příprava

1

Předehřejte troubu na 180 °C.



2
Kousky jablek protřeste s javorovým sirupem a špetkou skořice, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut doměkka. Rozemelte jáhly v robotu několika pulzy na poloviční velikost.
3
Rozpusťte v rendlíku máslo a jáhly na něm 3–4 minuty zlehka opékejte. Vlijte mléko a vodu, osolte špetkou soli a 15–20 minut zvolna vařte doměkka. Kaši občas promíchejte. Pokud je třeba, přilijte do ní ještě trochu mléka a vařte o pár minut déle.
4
Podávejte s opečeným jablkem, posypané ořechy. Ozdobit můžete i kopečkem zakysané smetany nebo hustého jogurtu.