Pejskové z trouby


Příprava
15 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Předkrm
  • Snídaně

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na těsto
320 g
polohrubé mouky
1
sáček kypřicího prášku do pečiva
1
lžička soli
1
vejce
130 g
měkkého tvarohu z vaničky
60 ml
mléka + 50 ml oleje
12
černých oliv a nemletý mák na ozdobu
1
vejce na potření, prošlehané

Na náplň
8
listů salátu little gem
8
plátků čedaru
4
nožičky minipárku
kečup

Příprava

1
Vypracujte ze všech surovin až po olej (včetně) hladké, pevné těsto. Vytvarujte z něj 4 stejné válečky a 4 stejné kuličky.
2
Pak válečky a kuličky spojte tak, že váleček uprostřed prohnete a do oblouku vložíte kuličku. Doprostřed kuličky vmáčkněte olivu jako čumáček a 2 olivy vmáčkněte mezi váleček a kuličku jako očička. Hlavu pejska potřete vejcem, kolem čumáčku nasypte pár zrnek máku jako fousky a dejte péct do trouby předehráté na 160°C na 15–20 minut, až zezlátnou.
3
Upečené pejsky nechte trochu vychladnout, pak je rozřízněte a na spodní polovinu položte po 2 listech salátu a plátcích čedaru, vložte párek. Podávejte doplněné kečupem.