Rýžová kaše


Příprava
5 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Vegetariánské
  • Snídaně

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na kaši
  • 2
    lžíce másla
  • 200 g
    kulatozrnné rýže
  • 400 ml
    kokosového mléka
  • špetka soli + 1 svitek skořice
  • 2
    sáčky vanilkového cukru
  • 200 ml
    mléka

Na ozdobu
  • 2
    lžíce másla
  • 2
    lžíce javorového sirupu
  • 2
    banány
  • pár pekanových či vlašských ořechů
  • mletá skořice

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpusťte v kastrolu máslo, nasypte na něj rýži a promíchejte. Pak přidejte kokosové mléko, sůl, skořici, cukr a vařte na mírném plameni. Když rýže nasaje tekutinu, vlijte mléko. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vařte, až rýže změkne. Před podáváním vyndejte svitek skořice.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatím rozpusťte v pánvi máslo, přilijte sirup a míchejte, až zkaramelizují. Přidejte banány a opečte je z obou stran.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Servírujte v mělkém talíři, na porci kaše položte banán, ozdobte sirupem, ořechy a zasypte mletou skořicí.