Pampeliškovy sirup


Příprava
15 min
Hotovo za
45 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Nápoje

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
hrsti pampeliškových květů, ne zcela otevřených
1
bio citron, umytý a nakrájený na kolečka
500 g
krupicového cukru + 1 litr vody

Příprava

1
Vyklepejte z pampeliškových květů nečistoty a spolu s kolečky citronu je dejte do velké lahve se šroubovacím uzávěrem.
2
Přiveďte k varu cukr s 1 litrem vody a mírně vařte 10 minut.
3
Nechte vychladnout a vlijte do lahve k pampeliškovým květům s citronem. Uzavřete a nechte 2 dny stát.
4
Pak sirup přeceďte, přiveďte k varu a převařte.
5
Nalijte do sterilizovaných lahví, uzavřete a uchovávejte v chladu.