Brownies - Základní recept


Příprava
30 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 185 g
    másla + 5 g na vymazání formy
  • 185 g
    tmavé čokolády s aspoň 70 % kakaové hmoty
  • 85 g
    hladké mouky
  • 40 g
    kvalitního kakaa
  • 50 g
    hořké čokolády s kakaovou hmotou maximálně 52 %
  • 50 g
    mléčné čokolády
  • 3
    vejce
  • 270 g
    krupicového cukru

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Máslo rozkrájejte na kousky do misky. Na něj nalámejte na kousky tmavou čokoládu. Menší kastrol naplňte do třetiny horkou vodou a misku na něj posaďte tak, aby se dnem nedotýkala hladiny. Na mírném plameni za občasného promíchání zahřívejte, až se máslo i čokoláda rozpustí. Misku můžete taky přetáhnout fólií a na 2 minuty vložit do mikrovlnky. Rozpuštěnou směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáček o rozměrech 20×20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Do mísy prosejte mouku a kakao, hořkou i mléčnou čokoládu nasekejte na kousky a nechte stranou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Do misky rozklepněte vejce, přisypte cukr a vyšlehejte do světlé nadýchané hmoty. Vlijte k ní vychladlou čokoládovou hmotu a zlehka je promíchejte. Směs by měla být stejnoměrně matně hnědá.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Do mísy s čokoládovou směsí prosejte znovu rovnoměrně mouku s kakaem. Pak spojte sypkou směs s tekutou. Zpočátku bude hmota vypadat suše, ale za chvíli začne vznikat to správné až „patlavé“ těsto. Teď zapracujte kousky čokolády.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto vlijte do pekáčku a uhlaďte na stejnoměrnou výšku. Vložte do trouby; po 25 minutách povytáhněte mřížku a trochu pekáčkem zatřeste. Pokud se moučník ve středu chvěje, pečte ještě 5 minut. Hotovo bude, když povrch připomíná lesklý papír a strany moučníku se odtahují od stěn formy. Vychladlé brownie vyndejte a nakrájejte na čtverečky.