Borůvkový cheesecake do skleničky


Příprava
15 min
Hotovo za
5 min
Obtížnost

Kategorie
  • Zákusky
  • Sladké

Ingredience

Počet porcí
 
.

60 g
máslových sušenek
30 g
másla, rozpuštěného
200 g
borůvek + na ozdobu
6
lžic moučkového cukru
500 g
tvarohu
200 g
jahod, rozmačkaných s trochou cukru
250 g
smetany ke šlehání
1
sáček ztužovače šlehačky
borůvkový sirup na přelití

Příprava

1
Rozdrťte v mixéru sušenky a nasypte je do mísy, přidejte máslo a dobře promíchejte. Dvě třetiny směsi nasypte do skleniček a dejte je do lednice.
2
Rozmixujte borůvky se 3 lžícemi cukru, vlijte do misky a promíchejte s polovinou tvarohu, tedy s 250 g. Borůvkovou směs vlijte do skleniček vyndaných z ledničky a znovu je tam vraťte.
3
Za hodinu vmíchejte do zbylého tvarohu 3 lžíce cukru. Do skleniček přidejte zbylou sušenkovou drť a na ni polovinu oslazeného tvarohu, pak rozmačkané jahody s cukrem a na ně zbývající sladký tvaroh. Vraťte sklenice do lednice aspoň na 4 hodiny. 
4
Smetanu vyšlehejte se ztužovačem a ozdobte s ní dezert. Na šlehačku posázejte borůvky a přelijte sirupem.