Boží milosti


Příprava
30 min
Hotovo za
80 min
Obtížnost

Kategorie
  • Pečivo
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

PRVNÍ TĚSTO
  • 100 g
    sádla
  • 100 g
    hladké mouky

DRUHÉ TĚSTO
  • 500 g
    hladké mouky
  • 3
    žloutky
  • 300 ml
    světlého piva
  • 1 špetka
    soli
  • 1 lžička
    krupicového cukru
  • sádlo na smažení

NA OZDOBU
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nejprve zpracujte obě suroviny prvního těsta ve vláčnou hmotu, kterou nechte odpočinout.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatím připravte druhé těsto ze surovin od mouky po cukr. I to by mělo být vláčné, jako bývá na štrúdl. Hotové druhé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte půl hodiny odpočinout v lednici.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pomoučněte pracovní plochu a druhé těsto rozválejte do tenkého obdélníku. Na jednu polovinu pak rovnou pevnou stěrkou natřete první těsto. Obdélník přeložte nenamazanou polovinou a znovu vyválejte. Takto přeložte a vyválejte těsta třikrát, abyste výsledné těsto nakonec vyváleli v tenký plát.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Rádýlkem či nožem vytvarujte čtverce nebo obdélníky a každý nařízněte uprostřed třikrát (viz rámeček vedle).
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Boží milosti pak opatrně vhazujte do dostatečného množství rozpáleného sádla a smažte dorůžova. 
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Hotové odkládejte na papírové utěrky a ještě teplé obalujte v moučkovém cukru ochuceném vanilkovým.