Dýňová polévka s chlebovými krutony


Příprava
10 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na polévku
  • 3
    lžíce oleje
  • 2
    cibule, oloupané, nakrájené na kostičky
  • 2
    dýně hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na větší kusy
  • 1 l
    zeleninového bujonu či vody
  • sůl
  • 2
    stroužky česneku, prolisované
  • 1
    balení smetany ke šlehání (33%)

K podávání
  • 3
    lžíce oleje nebo másla,
  • starý chléb, nakrájený na kostky, dýňová semínka, 1 malá cuketa, na plátky, a zakysaná smetana

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte olej v hrnci a opečte na něm cibuli.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte dýni, lehce osmahněte a zalijte bujonem či vodou, aby bylo vše ponořeno. Osolte a přidejte česnek. Vařte, až je dýně měkká, pak ji rozmixujte a přilijte smetanu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Než se smetana v polévce ohřeje, připravte si chlebové krutony. Rozehřejte olej nebo máslo, přihoďte kostky chleba a zvolna je opékejte spolu s dýňovými semínky a ­plátky cukety na ozdobu.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ozdobte kopečkem zakysané smetany.