Hovězí kroupová polévka


Příprava
15 min
Hotovo za
60 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 300 g
    hovězího předního masa
  • sůl a 8 kuliček celého pepře
  • 1
    bobkový list
  • 2
    cibule, z toho 1 oloupaná a v celku a 1 nakrájená najemno
  • 160 g
    krup
  • 1
    lžíce olivového oleje
  • 1
    stroužek česneku, nakrájený
  • 2
    mrkve, nakrájené na kostky
  • 1
    řapík celeru, nakrájený na špalíčky
  • 1
    400g konzerva krájených rajčat
  • 0.5
    zelené papriky, nakrájená na malé kousky
  • 1
     lžíce worcesterské omáčky
  • čtvrt lžičky sušeného tymiánu
  • mletý pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Do hrnce s vodou ponořte maso, sůl, pepř, bobkový list a cibuli v celku. Přiveďte k varu a vařte tak dlouho, až bude maso měkké. Pak ho vyndejte, vývar přeceďte a zatím dejte stranou.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Kroupy uvařte podle návodu na obalu.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V hrnci rozpalte olej, nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte česnek, mrkev a řapíkatý celer a chvíli opékejte. Pak přidejte rajčata, papriky, worcesterskou omáčku, tymián a 10 minut restujte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Uvařené maso nakrájejte na kostky, přidejte ho spolu s kroupami do zeleninové směsi a zalijte vše hovězím vývarem. Prohřejte, případně dochuťte a podávejte ozdobené petrželkou.