Dýňová polévka s chlebovými krutony


Příprava
10 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na polévku
3
lžíce oleje
2
cibule, oloupané, nakrájené na kostičky
2
dýně hokkaido, zbavené semínek a nakrájené na větší kusy
1 l
zeleninového bujonu či vody
sůl
2
stroužky česneku, prolisované
1
balení smetany ke šlehání (33%)

K podávání
3
lžíce oleje nebo másla,
starý chléb, nakrájený na kostky, dýňová semínka, 1 malá cuketa, na plátky, a zakysaná smetana

Příprava

1
Rozpalte olej v hrnci a opečte na něm cibuli.
2
Přidejte dýni, lehce osmahněte a zalijte bujonem či vodou, aby bylo vše ponořeno. Osolte a přidejte česnek. Vařte, až je dýně měkká, pak ji rozmixujte a přilijte smetanu.
3
Než se smetana v polévce ohřeje, připravte si chlebové krutony. Rozehřejte olej nebo máslo, přihoďte kostky chleba a zvolna je opékejte spolu s dýňovými semínky a ­plátky cukety na ozdobu.
4
Ozdobte kopečkem zakysané smetany.