Indická polévka


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 100 g
    krup PENNY
  • 2
    lžíce rostlinného oleje PENNY
  • půl lžičky hořčičných semínek
  • 1
    lžička drceného kmínu PENNY
  • 1
    zelená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná najemno
  • 1
    bobkový list PENNY
  • 2
    hřebíčky
  • 1
    svitek skořice
  • půl lžičky kari koření PENNY
  • 1
    cibule, nakrájená najemno
  • 2
    stroužky česneku, nakrájené najemno
  • 1
    větší kořen petržele, nakrájený na větší kousky
  • 200 g
    dýně, nakrájené na větší kousky
  • 200 g
    batátů (sladkých brambor), nakrájených na větší kousky
  • 1
    lžička mleté sladké papriky PENNY
  • 220 g
    červené čočky PENNY
  • 2
    rajčata, nakrájená na větší kousky
  • hrst nasekané petrželky
  • 1
    lžička zázvoru, nastrouhaného
  • citronová šťáva

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Propláchněte kroupy, uvařte je podle návodu a slijte. Nejlepší je použít kroupy, které zbyly, nebo si je uvařte den předem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatímco se vaří, rozpalte v kastrolu olej a nechte na něm rozvonět hořčičná semínka, kmín, papričku, bobkový list, hřebíček, skořici a kari. Přidejte cibuli a česnek a 5–8 minut opékejte doměkka. Vmíchejte petržel, dýni, sladké brambory a dobře promíchejte. Zasypte paprikou a znovu promíchejte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Nakonec přidejte čočku, kroupy, rajčata a 1,7 litru vody. Přiveďte k mírnému varu a zvolna vařte, dokud nebude zelenina měkká. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Když je čočka skoro uvařená, vmíchejte petrželku, zázvor a citronovou šťávu.