Krémová celerová polévka z bulvy


Hotovo za
75 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky
  • Martin Škoda
  • Konec plýtvání

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 600 g
    bulvy celeru
  • 250 g
    řapíkatého celeru
  • 1
    cibule
  • 150 ml
    smetany ke šlehání
  • 1 l
    vývaru nebo vody
  • Sůl, bílý pepř
  • 3 lžíce
    másla
  • pár kapek citronové šťávy
  • Krutony z bílého chleba / nebo toasty

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na másle zpěňte nakrájený oloupaný kořen celeru. Po chvíli přidejte nakrájenou cibulku. Dobře orestujte, ale jen do světlé barvy, celer by se neměl zbarvit. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte vývar, osolte, opepřete a vařte do změknutí asi 30 minut.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Polévku rozmixujte, zjemněte smetanou a opět krátce pro nadýchanost rozmixujte. Přidejte nakrájený řapíkatý celer a už jen krátce prohřejte. Dochuťte solí a citronovou šťávou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s chlebovými krutony, nebo opečenými toasty, případně nasekanou pažitkou či petrželkou.