Hovězí kroupová polévka


Příprava
15 min
Hotovo za
60 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

300 g
hovězího předního masa
sůl a 8 kuliček celého pepře
1
bobkový list
2
cibule, z toho 1 oloupaná a v celku a 1 nakrájená najemno
160 g
krup
1
lžíce olivového oleje
1
stroužek česneku, nakrájený
2
mrkve, nakrájené na kostky
1
řapík celeru, nakrájený na špalíčky
1
400g konzerva krájených rajčat
0.5
zelené papriky, nakrájená na malé kousky
1
 lžíce worcesterské omáčky
čtvrt lžičky sušeného tymiánu
mletý pepř
čerstvá petrželka na ozdobu

Příprava

1
Do hrnce s vodou ponořte maso, sůl, pepř, bobkový list a cibuli v celku. Přiveďte k varu a vařte tak dlouho, až bude maso měkké. Pak ho vyndejte, vývar přeceďte a zatím dejte stranou.
2
Kroupy uvařte podle návodu na obalu.
3
V hrnci rozpalte olej, nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte česnek, mrkev a řapíkatý celer a chvíli opékejte. Pak přidejte rajčata, papriky, worcesterskou omáčku, tymián a 10 minut restujte.
4
Uvařené maso nakrájejte na kostky, přidejte ho spolu s kroupami do zeleninové směsi a zalijte vše hovězím vývarem. Prohřejte, případně dochuťte a podávejte ozdobené petrželkou.