Jogurtové sušenky s koprem a rozmarýnem


Příprava
45 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Předkrm
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

230 g
celozrnné špaldové mouky
140 g
jogurtu řeckého typu
125 g
sýru jadel, nastrouhaného
1
lžička vločkové soli – podle slanosti jadelu
0.5
lžičky pepře
50 g
másla, změklého
hrst čerstvého nebo konzervovaného kopru, nasekaného
hrst rozmarýnových lístků, nasekaných

Příprava

1
Mouku, jogurt, sýr, sůl, pepř a máslo zpracujte několika pulzy v mixéru. Přidejte kopr a rozmarýn, promixujte a vyklopte na pomoučněnou plochu.
2
Zpracujte těsto, rozválejte ho na 4 mm silnou placku a dejte ji na 30 minut odpočinout do lednice.
3
Troubu předehřejte na 180 °C. Polovinu rozváleného těsta přeneste na plech vyložený pečicím papírem a rádýlkem ho rozkrájejte na kosočtverce.
4
Pečte 15 minut dozlatova. Postup zopakujte s druhou polovinou těsta.