Bageta s hráškovou pomazánkou


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Pečivo
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 350 g
    hrášku, čerstvého nebo mraženého
  • 1
    stroužek česneku, oloupaný
  • sůl a pepř
  • 1
    lžíce citronové šťávy
  • 3
    lžíce olivového oleje
  • 10
    zelených oliv, vypeckovaných a nakrájených
  • 12
    mátových lístků, polovina nasekaná najemno
  • 8
    plátků bagety

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Hrášek s česnekem vařte 3–4 minuty v osolené vodě a pak slijte tekutinu. 


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozmixujte je s citronovou šťávou, postupně přidávejte olivový olej, až vznikne hladké pyré. Do něj vmíchejte olivy a nasekanou polovinu mátových lístků.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Opečte na grilovací pánvi nebo v toustovači plátky bagety. Natřete je pomazánkou, ozdobte zbylými mátovými lístky a podávejte.