Cizrnové kuličky


Příprava
15 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Předkrm
  • Svačiny

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 450 g
    cizrny
  • 0.5
    lžičky jedlé sody
  • 1
    malá cibule, nasekaná nahrubo
  • hrst petrželky, nasekané
  • 3
    stroužky česneku, drcené
  • 1.5
    lžíce hladké mouky
  • 3
    lžičky kmínu
  • 1
    vejce
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej na smažení

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Cizrnu zalijte studenou vodou, přidejte sodu a nechte stát 12–24 hodin, po 12 hodinách vodu vyměňte.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Druhý den cizrnu slijte, propláchněte a s ostatními surovinami rozmixujte na hladší hmotu. Přesuňte ji do mísy, dobře propracujte vidličkou a dochuťte solí a pepřem. Zakryjte a nechte 1–2 hodiny odpočívat.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak navlhčenýma rukama tvarujte kuličky a smažte je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z každé strany 2–3 minuty do­zla­tova.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s dipem z jogurtu s česnekem, olivovým olejem a solí.