Bazalkový lavaš


Příprava
20 min
Hotovo za
12 min
Obtížnost

Kategorie
  • Svačiny
  • Předkrm

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    lžička sušeného droždí
  • 150 ml
    vlažné vody
  • 1
    lžička krupicového cukru
  • 300 g
    hladké mouky
  • 1
    lžička vločkové soli + na posypání
  • 60 ml
    olivového oleje + na potření
  • 1
    bílek, rozšlehaný
  • 2
    hrsti bazalkových lístků

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    V misce smíchejte droždí, vodu a cukr a nechte vzejít kvásek.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve velké míse smíchejte mouku a sůl, uprostřed udělejte důlek a vlijte olej a kvásek. Zpracujte těsto, vyklopte ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě 5–6 minut hněťte, dokud nebude hladké a pružné. Dejte ho do mísy vymazané olejem, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 20 minut na teplém místě kynout.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto rozdělte na 8 dílů a každý rozválejte na 1mm silnou placku. Potřete bílkem, do povrchu vmáčkněte bazalkové lístky, přetřete olivovým olejem a posypte solí. Rozložte na pečicím papírem vyložené plechy a pečte 12 minut dozlatova.