Kremšnyt


Příprava
60 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    balení listového těsta, každé rozválené na rozměr plechu
  • 3
    lžíce krupicového cukru

Na náplň
  • 1 l
    mléka
  • 120 g
    kukuřičného škrobu
  • 200 g
    krupicového cukru
  • 2
    sáčky vanilkového cukru
  • 3
    vejce, bílky a žloutky zvlášť
  • 250 g
    másla, pokojové teploty
  • 500 ml
    33% smetany ke šlehání
  • moučkový cukr na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Předehřejte troubu na 180 °C.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pláty listového těsta rozložte na dva plechy, propíchejte je vidličkou a jeden z nich rozkrájejte na čtverce (6 × 6 cm), aby se pak dobře krájely. Posypte je krupicovým cukrem a pečte 10–15 minut dozlatova.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozmíchejte v mléce škrob dohladka, přidejte 180 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr a žloutky a vše za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte asi 2–4 minuty, stáhněte z plotny a krém přelijte do mísy.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Z bílků ušlehejte tuhý sníh, vmíchejte ho do horkého pudinku a povrch pudinku potáhněte potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak vyšlehejte do pěny máslo a po lžících do něj zašlehávejte vychladlý krém.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Smetanu ušlehejte dotuha se zbylými 20 g krupicového cukru a 1 vanilkovým cukrem.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Plech vyložte pečicím papírem, na ten položte upečený plát listového těsta, rozetřete na něj rovnoměrně pudinkový krém, na něj šlehačku a čtverečky druhého plátu. Nakonec kremšnyt pocukrujte a nechte aspoň 3 hodiny nebo přes noc vychladit. Znovu pocukrujte, nakrájejte a podávejte.