Letní žemlovka


Příprava
10 min
Hotovo za
15 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Sladké

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 4
    rozpůlené loupáky
  • 80 g
    másla
  • 150 g
    směsi lesního ovoce
  • 3
    vejce
  • 400 ml
    mléka
  • 150 g
    tučné zakysané smetany + k podávání
  • 40 g
    krupicového cukru

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Namažte pečivo z obou stran tenkou vrstvou másla. Máslem vymažte i zapékací nádobu o objemu 1,5 litru. Rozložte do ní pečivo a posypte lesním ovocem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vejce prošlehejte s mlékem, zakysanou smetanou a cukrem. Nechte chvíli odstát, aby se cukr rozpustil, promíchejte a směs přelijte přes síto na pečivo. Zakryjte alobalem a nechte odpočinout 30 minut, aby se směs vsákla do pečiva.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 180 °C. Sundejte alobal a pečte 25–30 minut, až okraje pečiva zezlátnou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Nechte trochu vychladnout, pocukrujte, můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.