Bramborová frittata s jarní cibulkou


Příprava
5 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Vegetariánské

Ingredience

Počet porcí
 
.

2
lžíce olivového oleje
400 g
nových brambor, uvařených a nakrájených na kolečka
4
vejce, prošlehaná
4
jarní cibulky, nakrájené na tenká šikmá kolečka
sůl a pepř
100 g
čedaru, nastrouhaného

Příprava

1
Rozpalte olej v menší nepřilnavé pánvi. Kolečka brambor opékejte zhruba 8 minut lehce dozlatova.
2
Prošlehaná vejce smíchejte s jarní cibulkou, trochu zelené nati si můžete odložit na ozdobu. Osolte, opepřete a směs vlijte na brambory v pánvi.
3
Rychle promíchejte, snižte plamen a posypte strouhaným sýrem. Zhruba za 8 minut, až vejce začnou tuhnout, přesuňte pod rozpálený gril a nechte frittatu zezlátnout.
4
Můžete ozdobit odloženou jarní cibulkou a drceným pepřem.