Bramborová frittata s jarní cibulkou


Příprava
5 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Vegetariánské

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    lžíce olivového oleje
  • 400 g
    nových brambor, uvařených a nakrájených na kolečka
  • 4
    vejce, prošlehaná
  • 4
    jarní cibulky, nakrájené na tenká šikmá kolečka
  • sůl a pepř
  • 100 g
    čedaru, nastrouhaného

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte olej v menší nepřilnavé pánvi. Kolečka brambor opékejte zhruba 8 minut lehce dozlatova.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Prošlehaná vejce smíchejte s jarní cibulkou, trochu zelené nati si můžete odložit na ozdobu. Osolte, opepřete a směs vlijte na brambory v pánvi.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Rychle promíchejte, snižte plamen a posypte strouhaným sýrem. Zhruba za 8 minut, až vejce začnou tuhnout, přesuňte pod rozpálený gril a nechte frittatu zezlátnout.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Můžete ozdobit odloženou jarní cibulkou a drceným pepřem.