Losos s hráškovo-pórkovým pyré a špenátem


Příprava
10 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Ryba
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na rybu
1
malý pórek, nakrájený
300 g
mraženého hrášku PENNY
250 g
špenátu OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, čerstvého
1
lžíce másla
1
stroužek česneku
100 g
čerstvého sýru Boník BONI
sůl a pepř
2
lžíce oleje
4
filety z lososa

Na dresink
šťáva a kůra z 1 citronu MY BIO
1
lžíce rostlinného oleje PENNY

Příprava

1
Na dresink smíchejte citronovou kůru a šťávu s 1 lžící oleje.
2
Pórek s hráškem povařte 6–8 minut doměkka, vylovte děrovanou lžící a v té samé vodě nechte 1–2 minuty zavadnout špenát.
3
Na pyré rozehřejte máslo, nechte na něm opéct česnek, přidejte hrášek a pórek, čerstvý sýr, sůl, pepř. Nechte vše krátce prohřát, až se rozpustí lučina. Pak vše krátce rozmixujte ponorným mixérem.
4
Rozpalte v pánvi 2 lžíce oleje a opečte na něm z obou stran obě porce lososa, osolené a opepřené. Opékejte asi 4 minuty.
5
Rozdělte na talíře špenát, pyré a lososa, přelijte dresinkem. Nejlepší přílohou jsou vařené brambory s petrželkou, můžete navíc posypat bazalkovými lístky.