Německý bramborový salát


Příprava
15 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Salát
  • Přílohy

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1 kg
    brambor zhruba stejné velikosti, se slupkou, dobře omytých
  • 100 g
    slaniny, na kostky
  • 1
    červená cibule, nakrájená najemno
  • 2
    stroužky česneku, na plátky
  • 100 ml
    drůbežího vývaru
  • 60 ml
    jablečného octa
  • 1
    lžíce dijonské hořčice
  • 2
    lžičky krupicového cukru
  • 2
    lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • hrst petrželky, nasekané

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Nalijte do hrnce zhruba na prst vody a přiveďte ji k varu.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Brambory položte na pařák, zakryjte pokličkou a vařte v páře 20–25 minut doměkka. Nechte je trochu zchladnout a nakrájejte na kousky nebo plátky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatímco se brambory vaří, vypečte na hlubší pánvi dokřupava slaninu. Vyndejte ji a v pánvi smažte 5 minut cibuli, pak na minutku přidejte česnek.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vlijte vývar, ocet a vmíchejte hořčici a cukr. Přiveďte k mírnému varu a nech­te pár minut redukovat.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte do pánve brambory a slaninu, zakápněte olivovým olejem a protřeste. Osolte, opepřete, sundejte z plotýnky a vmíchejte petrželku.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Salát podávejte vlažný. Pokud by se vám zdál příliš suchý, přilijte trochu drůbežího vývaru.