Bombajský bramborový salát


Příprava
20 min
Hotovo za
35 min
Obtížnost

Kategorie
  • Salát
  • Přílohy
  • Vegetariánské

Ingredience

Počet porcí
 
.

1.5 kg
salátových brambor
olivový olej
1
lžička drceného kmínu
1
lžíce kari koření
sůl a pepř
1
červená cibule, nakrájená najemno
šťáva z 1 citronu
hrst mraženého hrášku, povoleného
svazek čerstvých bylinek: kopru, petrželky a pažitky, nasekaných
1
lžíce olivového oleje
1
lžíce citronové šťávy
2
lžíce dýňových semínek smíchaných s mákem, opražených

Příprava

1
Předehřejte troubu na 190 °C.
2
Brambory ve slupce vařte 8–10 minut do poloměkka, pak je slijte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Pomačkejte je trochu vidličkou, zakápněte olivovým olejem, posypte kmínem a kari, osolte a opepřete.
3
Promíchejte a pečte 20–25 minut dozlatova. Cibuli smíchejte v misce s citronovou šťávou a nechte chvíli marinovat.
4
Upečené brambory nechte trochu vychladnout a v servírovací míse je smíchejte s cibulí, hráškem a bylinkami.
5
Zakápněte olejem a citronovou šťávou, posypte opraženými semínky a podávejte.