Červená čočka a kari


Příprava
10 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Přílohy

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 30 ml
    olivového oleje
  • 1
    cibule, nakrájená najemno
  • 2
    stroužky česneku, nasekané
  • 250 g
    červené čočky
  • 500 ml
    vody
  • 2
    lžičky kari koření
  • 160 g
    rajčatového protlaku
  • 1
    lžička hnědého cukru
  • sůl
  • 120 ml
    bílého jogurtu řeckého typu
  • chilli vločky
  • petrželka na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
     V hrnci na oleji opečte cibuli a česnek.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Přidejte čočku, vodu, kari koření, rajčatový protlak, cukr a sůl a promíchejte. Vařte 20–25 minut, až čočka změkne, pokud bude potřeba, přilijte trochu vody.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vmíchejte jogurt.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Sundejte z plotny, přidejte chilli vločky, ozdobte petrželkou. Čočku můžete podávat ihned teplou nebo ji nechat vychladnout. Chutná s arabským chlebem.