Plněné labutě


Příprava
15 min
Hotovo za
55 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 240 ml
    vody
  • 1.5
    lžičky krupicového cukru
  • špetka soli
  • 115 g
    másla
  • 130 g
    hladké mouky
  • 4
    velká vejce
  • moučkový cukr na posypání

Na potření
  • 1
    vejce
  • 1
    lžička vody

Na náplň
  • 200 ml
    smetany ke šlehání
  • 2
    lžičky instantní kávy (prášku)

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 220 °C. Připravte si 2 plechy, vyložené pečicím papírem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vodu, cukr, sůl a máslo přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, sundejte hrnec z plotny a vsypte všechnu mouku. Míchejte, až se těsto přestane přichytávat hrnce. Na chvilku vraťte na plotýnku a ještě chvíli míchejte. Pak nechte těsto trochu zchladnout a postupně do něj po jednom zapracujte vejce.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto přendejte do cukrářského sáčku. Na jeden plech nastříkejte 12 labutích krků ve tvaru písmene S, na druhý 12 tělíček ve tvaru srdíčka – tvary si můžete předkreslit zespodu na pečicí papír, aby vám to šlo lépe.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Prošlehejte vejce s vodou a krky i tělíčka potřete. Plech s krky dejte na chvíli do mrazáku. Tělíčka pečte 5 minut na 220 °C, pak teplotu snižte na 190 °C a pečte ještě 15 minut dozlatova. Pak upečte krky, bude jim stačit 15 minut. Nechte vše vychladnout.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Těla vodorovně rozřízněte a pak ještě rozřízněte na půl horní část, abyste vytvořili křídla.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a vmíchejte do ní kávový prášek. Krk přidržte na správném místě, naplňte tělíčko šlehačkou a naaranžujte křídla. Zlehka pocukrujte.