Boží milosti


Příprava
30 min
Hotovo za
80 min
Obtížnost

Kategorie
  • Pečivo
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

PRVNÍ TĚSTO
100 g
sádla
100 g
hladké mouky

DRUHÉ TĚSTO
500 g
hladké mouky
3
žloutky
300 ml
světlého piva
1 špetka
soli
1 lžička
krupicového cukru
sádlo na smažení

NA OZDOBU
moučkový cukr
vanilkový cukr

Příprava

1
Nejprve zpracujte obě suroviny prvního těsta ve vláčnou hmotu, kterou nechte odpočinout.
2
Zatím připravte druhé těsto ze surovin od mouky po cukr. I to by mělo být vláčné, jako bývá na štrúdl. Hotové druhé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte půl hodiny odpočinout v lednici.
3
Pomoučněte pracovní plochu a druhé těsto rozválejte do tenkého obdélníku. Na jednu polovinu pak rovnou pevnou stěrkou natřete první těsto. Obdélník přeložte nenamazanou polovinou a znovu vyválejte. Takto přeložte a vyválejte těsta třikrát, abyste výsledné těsto nakonec vyváleli v tenký plát.
4
Rádýlkem či nožem vytvarujte čtverce nebo obdélníky a každý nařízněte uprostřed třikrát (viz rámeček vedle).
5
Boží milosti pak opatrně vhazujte do dostatečného množství rozpáleného sádla a smažte dorůžova. 
6
Hotové odkládejte na papírové utěrky a ještě teplé obalujte v moučkovém cukru ochuceném vanilkovým.