Buřtguláš bez mouky


Příprava
10 min
Hotovo za
60 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Martin Škoda

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 60 g
    sádla
  • 600 g
    kvalitních špekáčků, nakrájených na kousky
  • 2
    velké cibule, nakrájené nahrubo
  • 5
    stroužků česneku, nakrájených na plátky
  • 2
    lžíce mleté sladké papriky
  • chilli koření podle chuti
  • 2
    lžičky drceného kmínu
  • 1 l
    vývaru nebo vody
  • 800 g
    vařených brambor od oběda, oloupaných, nakrájených
  • sůl a pepř + pár kapek octa

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozehřejte v kastrolu polovinu sádla a opékejte na něm špekáčky ze všech stran. Jakmile se zbarví, dejte je stranou.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Do kastrolu přidejte zbytek sádla a nakrájenou cibuli, restujte asi 10 minut, až cibule začne zlátnout. Přidejte plátky česneku a pokračujte dalších 5 minut. Pak zasypte sladkou paprikou, chilli i kmínem a vše krátce orestujte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Základ zalijte vývarem nebo vodou a vařte zhruba 20 minut, pak směs rozmixujte. Vraťte do kastrolu špekáčky a při nižší teplotě vařte dalších 10 minut.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na závěr doplňte uvařenými bramborami – ⅔ dejte rovnou do hrnce, ⅓ nejdříve v oddělené nádobě rozmixujte s trochou základu guláše a teprve pak přidejte do hrnce – rozmixovanými bramborami se guláš krásně zahustí.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Guláš podle své chuti osolte, opepřete a okyselte kapkou octa. Podávejte s čerstvým pečivem.