Bylinková omeleta


Příprava
15 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    velké hrsti hladkolisté petržele
  • 2
    velké hrsti bršlice kozí nohy
  • 1
    velká hrst kopru
  • 1
    velká hrst pažitky
  • 6
     jarních cibulek, nakrájených
  • 3
    lžíce olivového oleje + na vymazání formy
  • 1 a půl lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1
    lžička soli
  • 0.5
    lžičky mleté skořice
  • 0.5
     lžičky mletého kmínu
  • 0.25
    lžičky čerstvě mletého pepře
  • 8
    vajec
  • řecký jogurt, nakládané brusinky a opražené
  • nasekané vlašské ořechy k podávání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřejte troubu na 180 °C. Kulatou dortovou formu o průměru 22 cm vymažte olejem a dno vyložte pečicím papírem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Všechny bylinky, jarní cibulky a olivový olej dejte do mixéru a rozmixujte nadrobno. Nechte zatím stranou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    V míse promíchejte prášek do pečiva, sůl, skořici, kmín a pepř, přidejte 2 vejce a důkladně prošlehejte. Přidejte zbývající vejce a znovu lehce prošlehejte. Vmíchejte bylinkovou směs a nalijte do připravené formy.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut. Vyndejte, nechte 10 minut vychladnout, opatrně přendejte z formy na talíř nebo prkénko, nakrájejte a podávejte teplé nebo o pokojové teplotě, doplněné řeckým jogurtem, nakládanými brusinkami a posypané opraženými vlašskými ořechy.