Bramborová lepenice se slaninou


Příprava
15 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Konec plýtvání

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1 kg
    brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
  • 1
    lžička soli
  • na špičku nože kmínu
  • 2
     lžíce sádla
  • 1
    větší cibule, nakrájená na kostičky
  • 150 g
    anglické slaniny, nakrájené nadrobno
  • 500 g
    kysaného zelí

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Vhoďte do hrnce brambory, zalijte je teplou vodou, přidejte sůl a kmín a vařte je 15 minut doměkka.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Zatímco se vaří brambory, rozehřejte sádlo na pánvi a opečte dozlatova cibuli spolu s anglickou slaninou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Vysypte do kastrolu zelí a nechte 15 minut dusit.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Brambory sceďte a nechte si 3 lžíce vody z vaření. ­Šťouchadlem brambory nahrubo rozšťouchejte spolu s vodou, kterou jste si dali stranou.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Zelí sceďte a vmíchejte ho do brambor, přidejte cibuli se slaninou i sádlem a promíchejte. Tuhle výbornou večeři můžete dochutit lákem ze zelí.