Cibulový restaurant


Příprava
10 min
Hotovo za
80 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody
  • Konec plýtvání

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 80 g
    másla
  • 500 g
    cibule, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 1
    bobkový list
  • 100 ml
    suchého bílého vína
  • 1 l
    drůbežího bujonu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

K nasycení
  • bageta, nakrájená na 8 plátků
  • několik plátků ementálu
  • pár snítek tymiánu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozehřejte na pánvi máslo, přidejte cibuli a bobkový list, opékejte 5 minut. Pak snižte plamen na nejmenší teplotu a opékejte celou hodinu. Občas zamíchejte, a pokud se cibule přichytí na dně, nevadí to.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Po hodině přilijte víno, nech­te z něj na plotně vypařit alkohol, přilijte vývar, osolte a opepřete a vařte ještě dalších 10 minut.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozehřejte v troubě gril na 200 °C.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Polévku rozdělte do žáruvzdorných misek, na „hladinu“ položte vždy 2 plátky bagety, hojně pokryjte sýrem a ozdobte tymiánem. Restaurant zapečte v troubě dozlatova.