- 1 kgkrkovice
- 1 kghovězího rib-eye steaku
- 4 lžícerostlinného oleje
- 6rajčat
- 0.5velkého lilku
- 1cuketa
- 2papriky
- 4 plátkystaršího chleba
- 1 velká hrstlístků bazalky
- 6 lžicolivového oleje
- 6sůl, pepř
- 2citrony
- 150 gfety nebo balkánského sýra
Gril rozpalte na plné pecky, maso oboustranně potřete olejem a prudce, rovněž z obou stran zatáhněte na místě, kde bude gril nejvíce žhavý. Poté maso dejte trochu bokem – na slabší žár – a za občasného otáčení grilujte podle výšky 3 až 6 minut.
Nakonec hotové a odpočinuté maso nakrájejte na tenké plátky, dejte na prkénko a přesuňte na stůl k salátu. Přidejte ještě sklenku vína a pusťte se do toho!