Snadná letní grilovaná ryba
Kategorie
Ingredience
Příprava
V pánvi rozehřejte olej. Mrkev neloupejte, stačí jen trochu očistit – ve slupce je spousta chuti –, nakrájejte na kolečka a vhoďte do pánve. Mrkev restujte asi 2 minuty. Bílou papriku nakrájejte na kolečka a přihoďte ji k mrkvi. Vše zamíchejte.
V mezičase také naporcujte květák a brokolici. Košťály nasekejte na tenké plátky, hlavičky brokolice klidně rozdělte jen na menší části, ale nechte v celku. Do pánve nejdříve vhoďte košťály, které jsou tužší, teprve po chvíli i zbytek květáku a brokolice a jako poslední tenké plátky česneku. Zeleninu osolte, opepřete a restujte ještě asi 5 minut – musí trochu chytit barvu a změknout. Nakonec přilijte sójovku, zeleninu zamíchejte a podle chuti ještě okořeňte a zakápněte citronovou šťávou. Do pánve dejte rajčata, ty stačí jen krátce prohřát, prasknout by měla až ve chvíli, kdy se do nich zakousnete.
Škoda nevědět: Zeleninu zpracujte na maximum – možná by vás napadlo košťály z květáku a brokolice vyhodit, ale to by byla hrozná škoda, je v nich spousta chuti. Stejně tak do pánve můžete přihodit i další druhy zeleniny, které zrovna dozrávají a potřebujete je využít. Dobrým příkladem je třeba cuketa.