Jahodové knedlíky


Příprava
20 min
Hotovo za
7 min
Obtížnost

Kategorie
  • Sladké
  • Hlavní chody
  • Zákusky

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 250 g
    měkkého tvarohu, ve fólii, ne vaničce
  • 250 g
    hrubé mouky
  • špetka soli
  • 0.5
    lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1
    vejce
  • 20
    jahod, omytých, osušených a zbavených stopek
  • strouhaný tvrdý tvaroh, moučkový cukr a rozpuštěné máslo na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na vál si dám tvaroh, posypu ho asi polovinou mouky, přidám sůl a kypřicí prášek, v mouce udělám důlek a do něj vyklepnu vejce. Vypracuju vláčné, nepříliš lepivé těsto. Když je třeba, přisypu další mouku. Někdy spotřebuju všechnu mouku, někdy vystačí jen půlka, záleží na tvarohu.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Těsto vyválím na váleček, rozkrájím ho na porce, prsty vytvaruju „vaničku“, do ní zabalím jahodu. Jahody musí být zakryté těstem, aby se k nim nedostala voda. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Knedlíky dám do hrnce s vroucí vodou a vařím je 5–7 minut.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Uvařené knedlíky vylovím děrovanou naběračkou a podávám je posypané strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité máslem nebo jen s cukrem a máslem.