Jahodové snídaňové řezy


Příprava
5 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Zákusky
  • Sladké

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 100 g
    ovesných vloček
  • 100 g
    hladké mouky
  • 80 g
    hnědého cukru
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka soli
  • 120 g
    másla, rozpuštěného
  • 300 g
    jahod, nakrájených na malé kousky
  • 1
    lžička škrobu
  • 2
    lžíce citronové šťávy
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřejte troubu na 190 °C a hranatý pekáček (20×20 cm) vyložte pečicím papírem.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve velké míse smíchejte vločky, mouku, cukr, mletý zázvor a sůl. Přelijte rozpuštěným máslem a dobře promíchejte. Dejte stranou 4 lžíce směsi.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Zbytek rovnoměrně upěchujte do pekáčku a navrch rozdělte jahody. Posypte rovnoměrně škrobem, pokapejte citronovou šťávou a navrch rozdělte zbylou vločkovou směs.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Pečte 25–30 minut dozlatova.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak nechte úplně vychladnout a teprve potom nakrájejte. Před podáváním můžete pocukrovat.