Jarní kuře z jednoho hrnce


Příprava
20 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 2
    lžíce olivového oleje
  • 3
    jarní cibulky, nakrájené
  • 250 g
    čerstvého špenátu
  • 0.25
    grilovaného kuřete
  • 200 ml
    kuřecího bujonu, horkého
  • 0.5
    lžičky hrubozrnné hořčice
  • 200 g
    mraženého hrášku
  • 300 ml
    smetany ke šlehání
  • hrst petrželky, nasekané najemno
  • sůl a pepř
  • hotová bramborová kaše
  • rozpuštěné máslo na polití kaše

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Předehřejte gril na 180 °C.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    V kastrolu rozpalte olej a opékejte na něm 3 minuty jarní cibulky dozlatova. Přidejte špenát a ještě 2 minuty opékejte.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Kuře zbavte kůže a kostí, maso natrhejte vidličkou a přidejte do kastrolu. Zalijte bujonem, přidejte hořčici a přiveďte k mírnému varu. Vařte zvolna 5–10 minut. Vmíchejte hrášek, smetanu a petrželku a sundejte z plotny. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    V průběhu vaření masa si připravte bramborovou kaši. Bramborovou kaši rozprostřete nebo nastříkejte na kuřecí směs, polijte máslem a zapečte pod grilem.