Čevapčiči s ajvarem


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na čevapčiči
  • 750 g
    mletého hovězího masa
  • 400 g
    mletého vepřového masa
  • 4
    stroužky česneku, oloupané a podrcené
  • 2
    lžičky jedlé sody
  • 1
    lžička mleté sladké papriky
  • sůl a pepř
  • 1
    velké vejce
  • 150 ml
    perlivé vody

Na placky
  • 220 g
    hladké mouky
  • voda podle potřeby
  • 1
    lžíce olivového oleje + sůl

K podávání
  • 1
    sklenička ajvaru
  • zakysaná smetana k podávání
  • čerstvá petrželka, nasekaná
  • malá cibule, nakrájená na plátky

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Maso promíchejte s česnekem, jedlou sodou, mletou paprikou, osolte a opepřete. Zapracujte vejce a perlivou vodu. Ze směsi utvořte 10–12 podlouhlých válečků a nechte je chvíli odpočinout. Pak je grilujte 10–12 minut ze všech stran dohněda.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Pak je grilujte 10–12 minut ze všech stran dohněda.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Připravte těsto na placky. Z mouky, vody, olivového oleje a soli vypracujte vláčné těsto, vytvarujte z něj placky a opékejte je na suché rozpálené pánvi přibližně 8 minut. Průběžně obracejte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Na ještě teplou placku dejte trochu ajvaru, rozdělte čevapčiči, ozdobte zakysanou smetanou a petrželkou s cibulí.