Jarní polévka


Příprava
10 min
Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Polévky

Ingredience

Počet porcí
 
.

6
malých brambůrek, rozpůlených
sůl a pepř
1
lžíce olivového oleje
1 l
drůbežího bujonu
250 ml
vody
250 g
čerstvých těstovin tagliatelle
6
ředkviček, nakrájených na tenká kolečka
200 g
mraženého hrášku, povoleného
50 g
čerstvých špenátových lístků
hrst kopru, nasekaného

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Brambory dejte do pekáčku, osolte, opepřete, zakápněte olejem. Pečte 18–20 minut dozlatova a do změknutí, pak dejte stranou.
3
V hrnci přiveďte k varu drůbeží bujon a vodu. Vhoďte těstoviny a vařte je zhruba 4 minuty. Přidejte brambory, ředkvičky a hrášek. Sundejte z ohně.
4
Ozdobte špenátem a koprem a podávejte.