Karbanátky s houbovou omáčkou


Příprava
15 min
Hotovo za
35 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 1
    lžíce oleje PENNY
  • 1
    cibule, nakrájená najemno
  • 2
    stroužky česneku, nasekané
  • hrst kopru, nasekaného najemno
  • 2
    lžíce hrubozrnné hořčice
  • 250 g
    mletého hovězího masa DOBRÉ MASO
  • 250 g
    mletého vepřového masa DOBRÉ MASO
  • 100 g
    strouhanky z čerstvého toustového chleba
  • 1
    vejce, rozšlehané
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • 20 g
    másla
  • 400 g
    lesních hub, nakrájených
  • 0.5
    lžičky mleté sladké papriky
  • 1
    lžíce hladké mouky
  • 400 ml
    hovězího bujonu PENNY
  • 2
    lžičky dijonské hořčice
  • 1
    lžíce kečupu SAN FABIO
  • 300 ml
    zakysané smetany BONI
  • špetka cukru (nemusí být)

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte na něm 10 minut cibuli a česnek dozlatova. Nechte trochu vychladnout. Přendejte do velké mísy a spolu s jemně nakrájeným koprem, 1 lžící hrubozrnné hořčice, mletým masem, strouhankou a vejcem zpracujte rukama na kompaktní hmotu. Podle chuti osolte a opepřete.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Z masové směsi vytvarujte kuličky.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozpalte v pánvi trochu oleje a opečte kuličky ze všech stran dozlatova. Vyjměte je a nechte stranou. Do pánve dejte máslo a poduste na něm doměkka houby. Snižte plamen, přidejte papriku a mouku, promíchejte a 1 minutu prohřejte.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Vlijte do pánve vývar a přiveďte k mírnému varu. Houby vylovte děrovanou naběračkou a dejte je stranou. Omáčku vařte ještě 3 minuty, vmíchejte zbylou lžíci hrubozrnné hořčice, dijonskou hořčici, kečup a zakysanou smetanu. Promíchejte a nechte na mírném plameni zhruba 15 minut redukovat.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Do omáčky vmíchejte masové kuličky a nechte je prohřát. Osolte, opepřete, případně chuť dotáhněte špetkou cukru.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s rýží nebo těstovinami. Můžete také ozdobit čerstvými bylinkami.