Kuře po myslivecku


Příprava
5 min
Hotovo za
55 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 6
    kuřecích stehen, rozseknuých v kloubu na 2 části
  • 2
    lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1
    cibule, nakrájená najemno
  • 2
    stroužky česneku, nakrájené najemno
  • 250 ml
    červeného vína
  • 2
    bobkové listy
  • 2
    snítky tymiánu
  • 2
    snítky rozmarýnu
  • hrst petrželky + trocha na ozdobu
  • 2
    400 g konzervy krájených loupaných rajčat
  • 1
    kostka drůbežího bujonu
  • 300 ml
    vařící vody
  • 1
    lžíce balzamikového octa
  • hrst černých oliv bez pecky

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Kuřecí díly potřete ze všech stran olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte je kůží nahoru do hlubší pánve vhodné do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova, ale ne úplně doměkka. Vyndejte je z pánve a dejte stranou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Do pánve k vypečenému tuku z kuřete přidejte zbylý olej, vhoďte cibuli a česnek a duste 5–8 minut doměkka. Vlijte víno, promíchejte a nechte trochu odpařit. Přidejte bobkové listy, tymián, rozmarýn, petrželku a rajčata.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Kostku bujonu rozpusťte v 300 ml vařící vody a vlijte do pánve. Vmíchejte balzamikový ocet a olivy.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Do pánve vraťte maso a 20 minut mírně vařte, až omáčka trochu zhoustne. Podle chuti osolte a opepřete, ozdobte lístky petrželky a podávejte.