Masový salát se špekáčky


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Salát
  • Hlavní chody
  • Konec plýtvání
  • Martin Škoda

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 500 g
    pečeného nebo vařeného masa, co vám zbylo
  • 1
    lžíce rostlinného oleje
  • 2
    cibule, nakrájené natenko
  • sůl a pepř
  • 300 g
    kvalitních špekáčků, oloupaných, nakrájených na půlkolečka
  • 4
    kyselé okurky, nakrájené na plátky + k podávání
  • 3
    vejce, vařená natvrdo, nakrájená na malé kousky
  • 3
    lžíce majonézy + 1 lžíce kečupu
  • 1
    lžíce plnotučné hořčice
  • obyčejný chléb či bageta k podávání

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Maso natrhejte na vlákna, dejte do mísy a promíchejte s olejem. Přidejte cibuli, kterou mírně posolte – hezky zkřehne. K tomu pak špekáčky, okurky a vejce.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Vše promíchejte, přidejte majonézu, kečup a hořčici, znovu zamíchejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem a dalšími okurkami.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Tip: Pokud vám zbyla kořenová zelenina, nakrájejte ji na plátky, krátce orestujte na přepuštěném másle a pak přidejte do salátu. Můžou to být i brambory, sterilovaná paprika nebo malé kousky jablka.