Masový salát se špekáčky


Příprava
20 min
Hotovo za
20 min
Obtížnost

Kategorie
  • Salát
  • Hlavní chody
  • Konec plýtvání
  • Martin Škoda

Ingredience

Počet porcí
 
.

500 g
pečeného nebo vařeného masa, co vám zbylo
1
lžíce rostlinného oleje
2
cibule, nakrájené natenko
sůl a pepř
300 g
kvalitních špekáčků, oloupaných, nakrájených na půlkolečka
4
kyselé okurky, nakrájené na plátky + k podávání
3
vejce, vařená natvrdo, nakrájená na malé kousky
3
lžíce majonézy + 1 lžíce kečupu
1
lžíce plnotučné hořčice
obyčejný chléb či bageta k podávání

Příprava

1
Maso natrhejte na vlákna, dejte do mísy a promíchejte s olejem. Přidejte cibuli, kterou mírně posolte – hezky zkřehne. K tomu pak špekáčky, okurky a vejce.
2
Vše promíchejte, přidejte majonézu, kečup a hořčici, znovu zamíchejte a dochuťte solí a pepřem. Podávejte s pečivem a dalšími okurkami.
3
Tip: Pokud vám zbyla kořenová zelenina, nakrájejte ji na plátky, krátce orestujte na přepuštěném másle a pak přidejte do salátu. Můžou to být i brambory, sterilovaná paprika nebo malé kousky jablka.