Noky s jarní zeleninou


Příprava
10 min
Hotovo za
30 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 500 g
    bramborových noků
  • sůl a pepř
  • 1
    lžíce olivového oleje
  • 2
    menší červené cibule, nakrájené najemno
  • 1
    svazek zeleného chřestu, nakrájený na 2½cm kousky
  • 2
    hrsti mraženého hrášku, povoleného
  • 50 g
    sýru Grana Padano, nastrouhaného
  • 60 ml
    smetany ke šlehání
  • 1
    lžíce citronové šťávy
  • chilli vločky na ozdobu

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Uvařte noky podle návodu na obalu, sceďte je a dejte stranou.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ve větší pánvi restujte na oleji cibuli 2–3 minuty, přidejte chřest a ještě dalších 8–10 minut restujte, až chřest změkne. Přidejte hrášek a noky, promíchejte a nechte 2–3 minuty prohřát.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Sundejte z plotýnky, vmíchejte sýr, smetanu a citronovou šťávu. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte ozdobené chilli vločkami.