Z květů otrhejte žluté lístky (mělo by jich být asi 100 g) a přiveďte je spolu s 500 ml vody k mírnému varu. Vařte 6 minut, pak odstavte a nechte vychladnout.
3
Přeceďte přes sítko, lístky vymačkejte.
4
Tekutinu smíchanou s cukrem přiveďte k prudšímu varu a za stálého míchání vařte 4 minuty.
5
Želé nalijte do sklenic, dobře je uzavřete a na 10 minut otočte dnem vzhůru.
Ingredience
Počet porcí
.
200 g
žlutých pampeliškových květů + 500 ml vody
3
žlutých pampeliškových květů + 500 ml vody
600 g
želírovacího cukru 1 : 1
Příprava
1
Květy opatrně opláchněte a nechte okapat.
2
Z květů otrhejte žluté lístky (mělo by jich být asi 100 g) a přiveďte je spolu s 500 ml vody k mírnému varu. Vařte 6 minut, pak odstavte a nechte vychladnout.
3
Přeceďte přes sítko, lístky vymačkejte.
4
Tekutinu smíchanou s cukrem přiveďte k prudšímu varu a za stálého míchání vařte 4 minuty.
5
Želé nalijte do sklenic, dobře je uzavřete a na 10 minut otočte dnem vzhůru.