Podzimní salát


Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Konec plýtvání
  • Martin Škoda
  • Salát
Škoda nevědět: Hubert zdůrazňuje, že chleba musí být opravdu dobře opečený, aby křupal a hned nezvlhl, a natřený jen jemnou vrstvou džemu, ale až do krajů, aby každé sousto chutnalo stejně dobře.

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na salát
  • 0.25
    celeru
  • 2
    větší mrkve
  • 1 kousek
    pórku
  • 2
    menší kořenové petržele
  • 1
    cibule
  • 1
    malá cuketa
  • 1
    malá bílá ředkev
  • 2
    little gem salát (lze použít i ledový)
  • 3 lžíce
    domácí majonézy
  • 2 lžíce
    jogurtu
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva (dle chuti)
  • 1 hrst
    vlašských ořechů (případně i jiných druhů)
  • tekutý med (dle chuti)

Na servírování
  • 5
    Krajíc staršího chleba
  • 5
    plátek bagety
  • 5 menší lžíce
    ovocného džemu chilli (dle chuti)

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Veškerou zeleninu dobře omyjte, následně nastrouhejte a nakrájejte podle libosti. Je dobré, aby v salátu byly znát různé struktury, proto je fajn třeba petržel a ředkev nastrouhat na struhadle, ale mrkev a salát nakrájet zase na tenké plátky, celer na nudličky a cuketu s cibulí třeba na kostičky.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Jakmile bude zelenina připravená, okořeňte ji solí, pepřem a promíchejte s majonézou, jogurtem, citronovou šťávou a medem.  Dle potřeby ještě jednou salát dochuťte a promíchejte s nasekanými ořechy. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Plátky pečiva opečte v kontaktním grilu, nebo v troubě, dokřupava, potřete džemem (pokud chcete, džem nejdříve promíchejte s trochou chilli), rozložte na ně hotovou omeletu a ihned podávejte. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Dali byste si ještě?

    Další podobné recepty najdete zde.