Podzimní salát


Hotovo za
25 min
Obtížnost

Kategorie
  • Vegetariánské
  • Konec plýtvání
  • Martin Škoda
  • Salát
Škoda nevědět: Hubert zdůrazňuje, že chleba musí být opravdu dobře opečený, aby křupal a hned nezvlhl, a natřený jen jemnou vrstvou džemu, ale až do krajů, aby každé sousto chutnalo stejně dobře.

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na salát
0.25
celeru
2
větší mrkve
1 kousek
pórku
2
menší kořenové petržele
1
cibule
1
malá cuketa
1
malá bílá ředkev
2
little gem salát (lze použít i ledový)
3 lžíce
domácí majonézy
2 lžíce
jogurtu
sůl, pepř
citronová šťáva (dle chuti)
1 hrst
vlašských ořechů (případně i jiných druhů)
tekutý med (dle chuti)

Na servírování
5
Krajíc staršího chleba
5
plátek bagety
5 menší lžíce
ovocného džemu chilli (dle chuti)

Příprava

1
Veškerou zeleninu dobře omyjte, následně nastrouhejte a nakrájejte podle libosti. Je dobré, aby v salátu byly znát různé struktury, proto je fajn třeba petržel a ředkev nastrouhat na struhadle, ale mrkev a salát nakrájet zase na tenké plátky, celer na nudličky a cuketu s cibulí třeba na kostičky.
2
Jakmile bude zelenina připravená, okořeňte ji solí, pepřem a promíchejte s majonézou, jogurtem, citronovou šťávou a medem.  Dle potřeby ještě jednou salát dochuťte a promíchejte s nasekanými ořechy. 
3
Plátky pečiva opečte v kontaktním grilu, nebo v troubě, dokřupava, potřete džemem (pokud chcete, džem nejdříve promíchejte s trochou chilli), rozložte na ně hotovou omeletu a ihned podávejte. 
4

Dali byste si ještě?

Další podobné recepty najdete zde.

Podobné recepty