Pomalý kotlíkový guláš


Příprava
15 min
Hotovo za
180 min
Obtížnost

Kategorie
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

  • 700 g
    zadního hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • sůl a pepř
  • 50 g
    čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, šalvěj…)
  • 6
    stroužků česneku, drcených
  • 200 ml
    červeného vína
  • 150 ml
    oleje
  • 600 g
    cibule, na kolečka
  • 5
    bavorských grilovacích klobásek, nakrájených na kolečka
  • 1
    lžíce mleté sladké papriky
  • 2
    mrkve, na špalíky

Příprava

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Maso dejte do mísy, osolte ho a opepřete. Přidejte nasekané bylinky, česnek a vše zalijte vínem. Mísu přikryjte a nechte maso pár hodin odpočívat v chládku.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Rozdělejte oheň, až se nakonec udělá vrstva uhlíků. Nad ně pověste kotlík, vlijte olej, přidejte cibuli a nechte osmažit do jemně zlatova, přidejte klobásky, aby se trochu opekly, a nech­te chvilinku opékat i mletou papriku.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Teprve pak přidejte do kotlíku naložené maso, rychle osmahněte a k ohni zavolejte zkušeného „topiče“. Maso by se totiž mělo dusit opravdu velmi pomalu, to znamená přidávat dřevo pod kotlík zkušenou rukou.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Průběžně podlévejte vodou tak 2,5 hodiny. Až bude maso měkké, vsypte do kotlíku na 20 minut mrkev a zredukujte v guláši tekutinu. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Podávejte s dobrým chlebem z nedaleké pekárny.