Rybí filety s rajčaty a bazalkou


Příprava
20 min
Hotovo za
10 min
Obtížnost

Kategorie
  • Ryba
  • Hlavní chody

Ingredience

Počet porcí
 
.

Na přípravu
4
lžíce olivového oleje
špetka chilli vloček
3
stroužky česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ, nasekané najemno
250 g
koktejlových rajčátek, rozpůlených
60 ml
bílého vína
hrst čerstvé bazalky, nasekané
2
lžíce citronové šťávy
0.5
lžičky nastrouhané citronové kůry
1
lžička krupicového cukru
sůl a pepř

Na rybu
4
porce filetu z bílé ryby
sůl a pepř
2
lžíce olivového oleje

Příprava

1
Ve velké hlubší pánvi rozpalte olej. Vhoďte chilli vločky a česnek a minutku nechte rozvonět.
2
Pak přidejte rajčátka a za občasného míchání je opékejte 10–12 minut. Vlijte bílé víno, promíchejte a nechte přijít do mírného varu. Přidejte bazalku, citronovou šťávu i kůru, cukr, osolte a opepřete, zvolna vařte 2 minuty. Dejte stranou.
3
Připravte rybu. Filety osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olivový olej a filety opékejte z kaž­dé strany 3–4 minuty dozlatova.
4
Přesuňte filety do pánve s omáčkou, nechte prohřát a podávejte.